ELOFLEX IN EEN AUTO LADEN

Een van de meest gestelde vragen die we krijgen van onze gebruikers is of we tips hebben over hoe u een Eloflex het beste in een auto kunt laden. De antwoorden op deze vraag kunnen variëren afhankelijk van de specifieke automodellen en gebruikersvoorkeuren. Hieronder hebben we de vier meest voorkomende benaderingen samengevat op basis van feedback en tips van onze gebruikers.

IN HET VOERTUIG TILLEN

De meest gebruikelijke methode is om de Eloflex gewoon op te vouwen en in de auto te tillen. De meeste gebruikers bedenken hun eigen technieken, afhankelijk van het automodel, de hoogte van de kofferbak en hun eigen fysieke kracht. Hieronder presenteren we twee varianten die door veel mensen worden gebruikt. Deze methoden belasten uw rug minimaal dankzij het gebruik van uw beenspieren tijdens het tillen. 

Optie 1.
De beste en meest comfortabele methode voor mensen met een normale lengte. Houd de buizen van het voorwiel vast en druk het zachte deel van de stoel tegen uw lichaam voor een stevige grip.

Optie 2.
Een methode met een lagere greep voor kortere mensen. Gebruik de wielen om de stoel in de kofferbak van de auto te rollen en zorg ervoor dat u de motoren uitschakelt voordat u hem optilt.

HEFFEN

Misschien is de beste manier om een Eloflex te laden het gebruik van een hefboom. Zo hoeft u niet meer dan een derde van het gewicht van de Eloflex te tillen. Deze techniek vereist echter dat u een stationwagen hebt en dat de rand van de kofferbak niet hoger is dan 55 cm. Het is ook afhankelijk van het gebruik van de kantelbeveiliging tijdens het laden.

MET BEHULP VAN EEN OPRIJPLAAT

Een oprijplaat is een waardevol hulpmiddel om een Eloflex veilig in uw auto te laden, vooral als u zwaar tillen lastig vindt. Hiermee kunt u uw Eloflex in opgeklapte positie de oprijplaat op rijden met behulp van de motoren van de stoel. Er zijn veel verschillende soorten oprijplaten: lange, korte, brede en smalle... Eloflex biedt twee verschillende modellen, die te vinden zijn in onze accessoiressectie. In de afbeelding hieronder laten we een oplossing zien die ons is toegestuurd door een van onze gebruikers en die heel goed werkte.

MET BEHULP VAN EEN LIFT

Voor een handige maar iets duurdere oplossing kunt u overwegen om een rolstoellift in de kofferbak van uw auto te installeren om het laden van Eloflex te vergemakkelijken. Dit is de beste oplossing als u in een rolstoel zit en uw Eloflex zelfstandig in de auto wilt kunnen vervoeren. Er zijn talloze liftoplossingen en -modellen op de markt, maar gezien het compacte, lichtgewicht ontwerp van uw Eloflex is een vrij eenvoudige rolstoellift vaak voldoende. We raden u aan contact op te nemen met de dichtstbijzijnde auto-inbouwshop voor meer informatie en advies.

Slideshow Items

  • Het opladen optimaliseren

    Hoe laad ik mijn Eloflex het beste op? Leer hoe u de levensduur van uw accu's kunt verlengen en uw actieradius kunt verbeteren.

  • Eloflex meenemen op een vlucht

    Elektrische rolstoelen van Eloflex voldoen aan alle IATA-eisen voor vliegreizen. Hier vindt u informatie, tips en documenten voor uw vlucht.

  • Uw Eloflex onderhouden

    U hoeft uw Eloflex niet op te sturen voor onderhoud, maar een goede manier om de levensduur van uw elektrische rolstoel te verlengen is hem te onderhouden volgens onze tips en instructies.