HET OPLADEN OPTIMALISEREN

Vraagt u zich af hoe u uw Eloflex het beste kunt opladen? Ontdek hoe u de levensduur van uw accu's kunt verlengen en uw rijbereik kunt vergroten.

HOE OPLADEN

Begin met het uitschakelen van uw Eloflex (alle lichtjes op de joystick moeten uit zijn). Gebruik alleen originele Eloflex-opladers.

Steek de oplader in de aansluiting aan de voorkant van de joystick en zorg dat de contacten goed uitgelijnd zijn. Steek vervolgens het netsnoer van de oplader in een stopcontact.

De oplaadstatus wordt aangegeven door het lampje op de oplader. Een rood lampje geeft aan dat er wordt opgeladen. Na ongeveer drie uur zijn de accu's voor 90% opgeladen. De rolstoel kan nu weer gebruikt worden.

Na 5-8 uur wordt het lampje van de oplader groen, wat aangeeft dat de accu's volledig zijn opgeladen. Tijdens het opladen wordt de oplader zelf warm, wat volkomen normaal is.

Voor een maximale levensduur van de accu moet u de accu ongeveer vijf uur opladen, wanneer de accu-indicatorbalk op de joystick tot een derde is gereduceerd (wanneer drie van de lampjes zijn verdwenen).

Regelmatig opladen voor onderhoud is niet schadelijk voor de accu's. Voor een maximale levensduur van de accu's raden we echter aan om de lader uit het stopcontact te halen wanneer de accu's hun volledige capaciteit hebben bereikt. 

VEELGESTELDE VRAGEN OVER OPLADEN

Wat voor soort accu's worden gebruikt in mijn Eloflex?
Eloflex heeft twee lekvrije lithium-ionaccu's met elk een capaciteit van 240Wh (24 volt/10 ah). Modelspecifieke specificaties zijn te vinden in de productdetails.

Hoe vaak kan ik mijn Eloflex opladen?
U kunt zo vaak opladen als u wilt. De accu kan niet worden overladen en de lader gaat in de energiebesparende modus wanneer de accu volledig is opgeladen.

Hoe vaak moet ik opladen?
Om topprestaties te behouden, laadt u de accu op zodra de capaciteit tot een derde is gedaald (er branden twee lampjes). Als u vaker wilt opladen, is dat prima, de accu raakt er niet door beschadigd.

Hoe lang duurt het om een accu op te laden?
Het duurt meestal ongeveer 3 uur om een lege accu op te laden voordat u de stoel weer kunt gebruiken.

Kan ik de accu's opladen als het koud is?
Ja, u kunt de accu opladen bij temperaturen tot min 10 graden. Als u echter oplaadt bij temperaturen lager dan -10°C, is het mogelijk dat de accu's niet hun volledige capaciteit bereiken.

Is het rijbereik beperkt als het buiten koud is?
Ja, als u uw Eloflex bij temperaturen onder het vriespunt gebruikt, kan het bereik afnemen. Bij min 10 C° kan de kilometrage tot 50% worden verlaagd.

Slideshow Items

  • Eloflex meenemen op een vlucht

    Elektrische rolstoelen van Eloflex voldoen aan alle IATA-eisen voor vliegreizen. Hier vindt u informatie, tips en documenten voor uw vlucht.

  • Eloflex in een auto laden

    Een van de meest frequent gestelde vragen van onze gebruikers betreft de mogelijkheid om een Eloflex op eenvoudige wijze in een auto te laden. Hieronder hebben we de meest voorkomende benaderingen op een rijtje gezet.

  • Uw Eloflex onderhouden

    U hoeft uw Eloflex niet op te sturen voor onderhoud, maar een goede manier om de levensduur van uw elektrische rolstoel te verlengen is hem te onderhouden volgens onze tips en instructies.